Vi säljer Hövding 2.0!

Hövding cykelhjälmen med inbyggd airbag är det säkraste valet för stadscyklisten!

Hövding är en cykelhjälm olik allt annat som finns på marknaden idag. Hövding är en krage som cyklisten bär kring halsen. Kragen innehåller en hopvikt airbag som blir synlig först när man hamnar i en olycka. Airbagen är utformad som en huva som omsluter och skyddar cyklistens huvud. Utlösningsmekanismen styrs med hjälp av sensorer som registrerar den onormala rörelsen hos cyklisten vid en olycka. Hövding är en praktisk accessoar som är enkel att ta med, som är snygg och diskret i sin utformning, samtidigt som den räddar ditt liv.

Hövding skyddar mycket stora delar av huvudet, men lämnar samtidigt synfältet fritt. Trycket i airbagen hålls konstant i flera sekunder och klarar därför flera slag mot huvudet under samma olycka. Därefter börjar airbagen långsamt tömmas på gas.

Airbagen slås på med hjälp av en on/off-knapp. En ljud- och ljussignal bekräftar att Hövding är påslagen. Hövding innehåller ett uppladdningsbart batteri som laddas via datorn på jobbet eller vägguttaget med hjälp av usb. Batterinivån visas med hjälp av lysdioder framtill på kragen.

Läs mer på hovding.se!

Dela innehåll