Bertil Andersson Cykel & Motor
Kvalitet och trygghet sedan 1948

Linköpings största utbud av kvalitetscyklar finner ni hos oss på Bertil Andersson i Brokindsledens Köpcentrum i Linköping. Välkommen in och upplev vår butik och serviceverkstad fylld med ordentliga cyklar. Vi har valt att sälja cyklar från bland annat Skeppshult, Crescent, Scott, Batavus, Bergamont och Monark.

Varmt välkommen till oss på Bertil Andersson!

Ett familjeföretag i tredje generationen

Våra varumärken

Crescent är Sveriges mest kända kvalitetscykelmärke som grundades för mer än 100 år sedan. Cyklarna är gjorda speciellt för att tåla svenska förhållanden, klimat och förutsättningar. Sol, regn, snö och saltade vägar innebär inga problem vilket gör att cykeln kan utnyttjas året om. På en Crescentcykel kan du ta dig till jobbet, skolan, i skogen och till och med runt Vättern!
Skeppshults historia började med att Albert Samuelsson tillverkade cyklar i Småländska Skeppshult år 1911 under namnet Skogsstjärnan. Nu, över 100 år senare har man fortsatt tillverka cyklar med höga anspråk på design och kvalitet där varje cykel är resultatet av ett hantverk som förfinats över ett helt sekel. Än idag pulverlackeras samtliga cyklar på plats i Skeppshult, vilket också återspeglas i deras färdiga produkter.
Scott startade 1958 med att lansera världens första aluminiumskidstav, och sen dess har man fortsatt att revolutionera sportbranschen med nya innovationer. 1986 tillverkade Scott sin första mountainbike och sedan dess har deras cykelavancemang bara fortsatt med både nya modeller och lättare samt bättre ramar. Idag är de väldigt stora inom sportcykling och anses vara bland de mest högkvalitativa cykeltillverkarna i världen – särskilt inom ramar.
Det svenska kvalitetsmärket Monark har över 90 års erfarenhet av cykeltillverkning. En tradition som gett kunskap, erfarenhet, och känsla för produkt och kvalitet. Sedan början av 1900-talet har Monarks cyklar varit ett levande bevis på exakthet, pålitlighet, hållfasthet och service. Det är en av anledningarna till att Monark idag är världsledande på Ergometercyklar och marknadsledande i Skandinavien på Transportcyklar.
Bergamont är den utmanande sportcykeltillverkaren med sina rötter från St. Pauli i Hamburg. Med deras vision om att mänsklig rörlighet är framtiden utvecklar de produkter som underlättar övergången till nya, miljövänliga trafiksätt. Bergamont startade som ett litet cykelreparationsföretag, men genom tysk teknik, kärleken till cyklar och passionen att fånga hela världen på sitt eget sätt, som ledde dem till en större plattform, har de blivit ett av de ledande företagen inom cykeltillverkning i Tyskland.
Batavus är ett premiummärke för elcyklar med väldigt hög kvalité och många smarta praktiska lösningar. Cyklarna tillverkas i den egna fabriken i Holland där de dessutom sköter all utveckling och kvalitetskontroll på plats. Det som kännetecknar en Batavuscykel är känslan för kvalitet och hantverk som har varit densamma sedan deras första producerade cykel lämnade fabriken för över hundra år sedan.

Sedan starten 2007 har EcoRide haft glädjen att leverera tiotusentals elcyklar i Sverige och Norra Europa och är 2019 den som säljer flest i antal när det gäller elcyklar. Det har gjort företaget till en av landets största elcykelproducenter. Med deras breda modellprogram har de en EcoRide för alla personligheter och användningsområden. EcoRides grundidé är att ge allmänheten en chans att leva klimatsmartare genom att välja bort bensindrivna fordon och cykla mera. EcoRide är specialister på att hålla sina elcyklar rullande. År in och år ut.

Mellan kobbarna i Sveriges ostliga skärgård föddes en gång Sjösala. De saltstänkta vågorna mellan röda stugor och klippor gav idén till en cykel för vårt hårda skandinaviska klimat. En skön vardagscykel befriad från bockade styren, smala däck och en uppsjö växlar. Istället byggdes en cykel med lättrullade hjul för att ta dig till och från jobbet och fram och tillbaka på utflykten. En cykel som rullar i ur och skur, rejäl och stabil, en Sjösala.

Utvalda Produkter

Skeppshult Favorit Herr 7-Växlad Bränd Jord

8.995 kr

Crescent Elina 7-växlad Röd

21.995 kr

SCOTT Contessa Active 50 2022

8.495 kr

Batavus Harlem E-Go Herr 7-Växlad

30.995 kr

Monark Karin 7-växlad svart

8.995 kr

Crescent Tarfek 7-växlad Grön

10.995 kr

Crescent Munin 16″ Röd

3.995 kr

Skeppshult Stil 26″ 7-VXL

7.495 kr

Skeppshult Nova Premium 7-växlad spegelsvart

9.495 kr

Monark Lill-Karin 24″ 3-växlad Rosa

5.995 kr

#10 CRESCENT SVAVA 16″

2.000 kr

Skeppshult Favorit Dam 7-Växlad Bränd Jord

8.995 kr

Vi som jobbar här

Stefan
Butik
Robin
Butik
David
Butik
Hisham
Verkstad
Magnus
Verkstad
Mattias
Verkstad
Mikael
Verkstad
Lasse
Administration
Liselotte
Administration

Ett familjeföretag i tredje generationen

Kontakta oss