Bertil Andersson Cykel & Motor
Kvalitet och trygghet sedan 1948

Förmånscykel

För din hälsa, ekonomi och miljön

En förmånscykel, även kallad personalcykel eller tjänstecykel är när ett företag hyr en cykel som en anställd kan använda till och från arbetet och/eller bara för privat bruk. Att erbjuda anställda en cykelförmån handlar om mycket mer än bara en ekonomisk förmån. Genom att öka vardagsmotionen bidrar det till stärkt välbefinnandet och koncentration hos de anställda. Att erbjuda förmånscyklar är helt kostnadsneutralt för själva företaget och uppskattas mycket av anställda. Att ta del av förmånscyklar och byta från bil till cyklande överlag har en stor betydelse för en individs hälsa, ekonomi och för miljön

Intressanmälan

Förmånscykel

Kostnadseffektivt, Flexibilitet och Miljövänligt

Vi  tecknar avtal med
din arbetsgivare.

Du väljer din drömcykel och utrustning.

Du cyklar sedan förmånligt på din
nya cykel.

Fördelar för arbetsgivaren:

Fördelar för anställda:

Hur går det till?

Vi har ett samarbete med Personalcyklar som vi tycker har marknadens bästa lösning till dig som vill bidra till miljön och dina anställdas välbefinnande. Förmånscyklar i ett välgenomtänkt paket – en helhetslösning där vi tar hand om allt.
  1. Personalcyklar/Bertil Andersson tecknar avtal med arbetsgivaren.
  2. Anställda väljer sina cyklar och utrustning i anslutna butiker alternativt via beställningsportalen.
  3. Personalcyklar tar hand om fakturor, underlag och paketerar beställningen administrativt.
  4. Arbetsgivaren blir fakturerad enligt avtal och den anställda påbörjar löneavdrag och cyklar sedan förmånligt till och från arbetet och/eller på sin fritid.

Lättare än så här kan det inte bli att erbjuda dina anställda förmåncyklar och anställda kan välja fritt vilken typ av cykel de är intresserade av.

Enkelt, tryggt och förmånligt för både arbetsgivare och anställd.

Frågor och svar

Avtalet tecknas mellan arbetsgivare och anställd. Det är ett s.k. “Underuthyrningsavtal” där man kan specificera olika förutsättningar som ingår.
Som arbetsgivare vill man inte belasta sin organisation mer än nödvändigt med administration. Hos oss kan ni få skräddarsydda lösningar för vad just ni behöver. Vi erbjuder förmånscyklar i ett välgenomtänkt paket – en helhetslösning där vi tar hand om allt. Vi ordnar kvalitetscyklar, leverans och support under avtalstiden. Man får tillgång till förmånsportalen där ni som företag får en specifik inloggning för era anställda där de kan välja vilka cyklar man kan köpa. Vi sköter hela beställningen och leveransen.
Det uppstår inga kostnader för företaget att erbjuda förmånscyklar till sina anställda.
Din kostnad beror på vilken cykel och utrustning du valt men även på det avtal din arbetsgivare har med Personalcyklar och din marginalskatt. Din arbetsgivare gör ett bruttolöneavdrag och lägger på ett förmånsvärde varje månad. Din nettokostnad beror på din lönenivå och marginalskatt.

Anställda beställer sina cyklar och utrustning i anslutna cykelbutiker.

Du ansvarar för att cykeln är försäkrad via hemförsäkringen och hanterar stölden på samma vis som om du ägde cykeln privat.

Garantier för din cykel gäller i enlighet med vad tillverkaren utlovat.

Nej. Avtalet är ett paketpris på varje cykel med adderade tjänster och förmåner. Det innebär att man vid varje beställningstillfälle skall utgå från ordinarie pris på cykel av senaste årsmodell när man beräknar förmånsvärde och kostnad för det cykelpaket man beställer.
Cykeln levereras normalt inom ett par veckor efter att beställningsfönstret har stängts. I de flesta fall hämtar du ut cykeln i din valda butik. I vissa överenskomna fall sker leveransen till arbetsplatsen alternativt till din bostad.
Det beror på ditt avtal. Vi kan om avtalat erbjuda årlig service hos den utvalda butiken som levererade cykeln. Reparationer och reservdelar står du som användare för.
Ja, alltid monterad och körklar vid leverans. Vid hemleverans är det mindre montering att göra själv.
Löneförmånen sker under en begränsad period, vanligen 36 månader. Vid periodens slut upphör löneavdraget och anställda kan välja mellan att lämna tillbaka cykeln eller hyra en ny. Du kan självklart köpa loss den om du vill.
Nej. Men du har möjlighet att köpa ut den till gällande marknadsvärde.
Enligt Skatteverkets regelverk ska utköp göras till gällande marknadsvärde vid den aktuella tidpunkten för utköpet.

3 starka skäl att välja förmånscykel

1) Kostnadseffektivt

Att leasa en cykel kan vara en mycket kostnadseffektiv lösning jämfört med att köpa en ny cykel. Leasingavgifterna är oftast lägre än köppriset på en cykel och inkluderar ofta underhåll och reparationer, vilket gör att du sparar pengar på lång sikt.

2) Flexibilitet

Genom att leasa en cykel kan du enkelt byta ut den för en annan modell när ditt behov eller preferenser ändras. Detta är särskilt användbart om du inte är säker på vilken typ av cykel du vill ha eller om du bara vill testa olika cyklar utan att behöva köpa dem.

3) Miljövänligt

Att cykla istället för att köra bil eller ta kollektivtrafik är en miljövänlig lösning som bidrar till att minska koldioxidutsläppen och
förbättra luftkvaliteten.

Genom att leasa en cykel och använda den som ditt främsta transportmedel kan du bidra till en hållbar framtid för vår planet.